Anglie za Harry Potterem – zájezd

6. třídy a Anglie za Harry Potterem – 1. – 6. 6. 2024

Všichni jsme dorazili v pořádku do hotelu ve Francii. Dnes jsme navštívili Bruggy, Benátky severu. Všichni jsou v pořádku a moc pozdravujeme. Děti měly belgické pralinky a wafle. Zítra ráno trajekt v 7 hodin a pak rovnou Harry Potter. Počasí pěkné.

Hello…zdravíme již z britských ostrovů. Plavbu trajektem jsme úspěšně zvládli, nádherné výhledy. Nyní nás čeká prohlídka Warner Bross Studií, všichni se těšíme na kouzla a čáry Harryho Pottera.

Studia Warner Bros všechny uchvátila, těšte se na malé čaroděje. Hůlky, klobouky, pláště, fazolky a plno suvenýrů vezmeme s sebou. Všechny děti získaly pas Harryho Pottera.

Od Harryho jsme půl hodiny přejeli do města Windsor se stejnojmenným hradem.

Úterý jsme začali vycházkou na nultý poledník v Greenwich. Plavba po Temži na zastávku Tower, kde jsme prohlédli korunovační klenoty, krkavce The Rawens, naobědvali se v restauraci výbornou fish and chips a pokračovali jsme na Tower Bridge na Catwalk s prosklenou podlahou, dále do strojovny mostu. Procházka pokračovala podél Témže k divadlu Shakespeara The Dome. Nenechali jsme si ujít nejstarší banku na světě v bankovní čtvrti a došli jsme až k pomníku velkého požáru Londýna The Great Fire of London, ulici Pudding Line, kde požár v roce 1666 začal a posezení na lavičkách se slovy písně London Burning…večer zpět na hotel u největšího londýnského letiště Heathrow.

Středa byla dnem, plným úchvatných pohledu, které se nám naskytli i z výšin London Eye. Do centra města jsme jeli metrem. Počasí bylo krásné, svítilo sluníčko.

Po 22 hod jsme přepluli z přístavu Dover do Calais. Na trajektu nás čekalo překvapení, od pana delegáta objednaná večeře dle vlastního výběru pro nás všechny. Noční pohled do vln kanálu La Manche nás odměnil skotačícími delfíny, kteří ve vlnách u trajektu vyskakovali a obohatili plavbu hezkým rozloučením s britskými ostrovy. Bye, bye The British Isles thank you and see you again.

Bc. Alena Hanzalová